ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:32:24μ.μ.
23
Μαΐου

Ανατροπή νόμων - Άρθρο της Όλγας Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

Η φυσική και τα μαθηματικά καταργούνται, από τη στιγμή της ανακάλυψης της ακτινοβολίας των μικροκυμάτων,

ACAOLGA

που είναι μια ασθενική ανταύγεια του πρώτου φωτός. Είναι μια πολύ ισχυρή απόδειξη ότι όλα ξεκίνησαν από το φως. Η ανακάλυψη της ακτινοβολίας αυτής, το 1965, είναι από τα πιο ισχυρά θεμέλια της επιστημονικής θεωρίας που επικρατεί σήμερα για τη δημιουργία του κόσμου. Μια πύρινη θάλασσα ακτινοβολίας με τεράστια θερμοκρασία και πυκνότητα ήταν η πρώτη αρχή του κόσμου. Όλα όσα έγιναν στη συνέχεια προήλθαν από εκείνο το πρωτόγονο φως.

 

Σύμφωνα με της απόψεις της Κβαντικής Θεωρίας, το φως δεν θεωρείται ένα συνεχόμενο ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Η Κβαντική Θεωρία υποστηρίζει ότι το φως αποτελείται από τα φωτόνια, τα οποία θεωρούνται σωμάτια που κινούνται στη διεύθυνση διαδόσεως του φωτός και μεταφέρουν συγκεκριμένη ενέργεια το καθένα. Τα φωτόνια βέβαια διαφέρουν από τα άλλα στοιχειώδη σωμάτια διότι δεν έχουν μάζα. Είναι οι παράδοξοι και ταχύτατοι εκπρόσωποι του φωτός, που μεταφέρουν μηνύματα και ειδήσεις και φυγαδεύουν το σκοτάδι, καθώς διαδίδουν το φως μέσα στον κόσμο.

 

Οι επιστήμονες μας εξηγούν πως από το φως μπορεί να δημιουργηθεί η ύλη: « Καθώς κοιτάμε όλο και πιο πίσω στην ιστορία του σύμπαντος, φθάνουμε σε μία εποχή, όπου η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή, ώστε οι συγκρούσεις μεταξύ των φωτονίων μπορούσαν να δημιουργήσουν υλικά σωματίδια από καθαρή ενέργεια... Δύο κβάντα ακτινοβολίας, δηλαδή δύο φωτόνια, μπορούν να συγκρουσθούν και να εξαφανισθούν και η ενέργειά τους και η ορμή τους να διατεθεί για την παραγωγή δυο ή περισσοτέρων υλικών σωματιδίων». Στη θέση δηλαδή των εκπροσώπων του φωτός που εξαφανίζονται, παρουσιάζονται οι εκπρόσωποι της ύλης, τις διάφορες χημικές ενώσεις, εμάς τους ίδιους, όλον τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η «πρώτη ύλη» του κόσμου είναι το φως! Οι ίδιοι οι νόμοι της φύσεως, όμως, καταργούνται όταν φτάσουμε στην αρχή. Μας το εξηγεί ο Paul Davis: «Οι γαλαξίες απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, διότι το μεταξύ τους διάστημα διαστέλλεται.

 

Αντίστροφα, στο παρελθόν το διάστημα ήταν μικρότερο, συνεσταλμένο. Αν θεωρήσουμε τη στιγμή της απείρου συμπιέσεως (Μεγάλη Έκρηξη), τότε το διάστημα ήταν σε άπειρη συστολή. Αλλά αν το διάστημα είναι άπειρα συνεσταλμένο, πρέπει κυριολεκτικά να εξαφανίζεται... Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας χρόνος χωρίς να υπάρχει χώρος... Επειδή όλοι οι γνωστοί μας νόμοι της Φυσικής διατυπώνονται στα πλαίσια του χώρου και του χρόνου, οι νόμοι αυτοί δεν μπορούν να ισχύουν πέρα από το σημείο στο οποίο ο χώρος και ο χρόνος παύουν να υπάρχουν. Έτσι οι νόμοι της Φυσικής πρέπει να καταργούνται στη μαθηματική ανωμαλία». Ο διάσημος θεωρητικός Φυσικός Stephen Hawking υποστηρίζει ότι σήμερα «σχεδόν ο καθένας πιστεύει ότι το σύμπαν άρχισε με μια μαθηματική ανωμαλία, στην οποία οι νόμοι της Φυσικής καταργήθηκαν». Η επιστήμη, εφ' όσον η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας είναι ορθή, μπορεί να προβλέψει ότι το σύμπαν πρέπει να είχε μια αρχή, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει πως το σύμπαν άρχισε. Είναι γεγονός συγκλονιστικό ότι η επιστήμη με τις εντυπωσιακές προόδους της στην εποχή μας έφτασε σε ελάχιστη πλέον απόσταση από την αλήθεια περί της Δημιουργίας.

 

Στο σημείο όμως αυτό, όπου οι θεωρίες είναι ανεπαρκείς και αποδεικνύονται ατελή τα μέσα της, τη στιγμή αυτή, που οι οφθαλμοί του ανθρώπου αδυνατούν να τη δουν και ο ασθενικός του νους δεν μπορεί να την συλλάβει, κάποια άλλα αισθητήρια πρέπει να ενεργοποιηθούν, για να αντιληφθούν το γεγονός οι οφθαλμοί της διανοίας, τα πνευματικά αισθητήρια, που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο να μη χαθεί μέσα στις απορίες, τις οποίες γεννά το μυστήριο που καλύπτει την αρχή του κόσμου. Και αν σκεφθούμε σε βάθος, αυτός ο εγκέφαλος πως λειτουργεί; Υποθέτουμε πως ο νωτιαίος μυελός, όταν συσσωρεύει πολλά φωτόνια που συγκρούονται μεταξύ τους, δημιουργούνται εκρήξεις και έχουν ανάγκη να εκτοξευθούν, τότε φωτίζεται ο νους και μεγαλουργεί! Αλλιώς έρχεται ο άνθρωπος σε επαφή με κάποιον άλλο και αυτή η έκρηξη δημιουργεί τον επόμενο άνθρωπο.

 

Λέμε, ότι κάποιος, κατασκεύασε τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά, αυτήν την πολυπλοκότητα του εγκεφάλου μας ποιός την κατασκεύασε; Αναπάντητα ερωτήματα που κάποια στιγμή θα βρεθούν ερευνητές να μας τα αποκαλύψουν. Οψόμεθα...

 

 

 

 

 

'Ολγα Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου
Μουσικολόγος-Συγγραφέας-Ποιήτρια

Πρόεδρος του Συλλόγου ΛΙΝΟΣ
Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον «Ερευνητή», το 1978

Διαβάστηκε 634 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα