ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:07:41π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Μαΐου

Η Επόμενη Μέρα μετά τις εκλογές...Άρθρο της Μίνας Μπουλέκου

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

Ξημερώνοντας η επόμενη μέρα μετά τα εκλογικά αποτελέσματα τόσο στις δημοτικές, περιφερειακές όσο και στις ευρωπαϊκές εκλογές αυτό που αποκομίσαμε είναι σαφώς ένα προβάδισμα της Αριστεράς έναντι των Κεντρώων Δυνάμεων.

MINA BOULEKOYΤα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν την τάση του Έλληνα Πολίτη για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και κυρίως την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών της ζωής του.
Ενδείξεις που σαφώς δίνουν το μήνυμα ότι ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο την πολιτική λιτότητας και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται όταν η ανάπτυξη δεν έρχεται, η ανεργία έχει κορυφωθεί στα ύψη και τα δημοσιονομικά ελλείμματα οργιάζουν σε ένα φαύλο κύκλο.


Πως θα επιτευχθεί ομαλά αυτή η τάση για Αλλαγή, αυτό είναι κάτι που θα δούμε πολύ σύντομα στον πολιτικό χάρτη. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα πάντοτε το Εθνικό Συμφέρον. Η πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και συνέπεια εάν θέλουμε να ευημερήσει αυτή η χώρα.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση μας είναι η Καθολική Σύμπραξη και Συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων απαλλαγμένη από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.
Η Φωνή μας στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να είναι Δυνατή, Ενωμένη, Ένα Χέρι μια Γροθιά …Υπερασπιζόμενοι πάντοτε το Δικαίωμα του Λαού μας για Αυτοδιάθεση, Αλληλεγγύη, Σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη!


Ο μεγάλος Ρώσος Συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι έλεγε ότι «Το μυστικό της Ανθρώπινης Οντότητας δεν είναι απλώς το να ζει κανείς, αλλά να βρει ένα λόγο ύπαρξης.»
Αυτή η ύπαρξη πρέπει να είναι το όραμα της Αλλαγής και της Αναγέννησης, κατά πόσο οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου θα ασπαστούν αυτό το όραμα, θα κριθούν από την Ιστορία για τις αποφάσεις τους!


Εμείς ως απλοί πολίτες που δε διευθύνουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας ή του κόσμου, αλλά που τη ζούμε, στεκόμαστε συνειδητά ή ασύνειδητα μπροστά σε ένα φαινόμενο. Βλέπουμε τον Τύπο να καταγγέλλει πράξεις ή στάσεις που δείχνουν ασυνέπεια στην πολιτική πράξη και στον ηθικό κανόνα, ανάμεσα στη συναισθηματική αξίωση ενός λαού και στην πολιτική πραγματικότητα.

 

Κράτη ολόκληρα καταγγέλλονται με τα όσα πράττουν. Το επιχείρημα μοιάζει ακαταμάχητο, για αυτό ακριβώς και προβάλλεται. Ακόμα και το κυνικότερο καθεστώς αν θελήσει να αγνοήσει αυτή την αξίωση δε θα διακηρύξει με αναίδεια την αδιαφορία του. Θα κοιτάξει να παρακάμψει το σκόπελο, να μεταστρέψει την προσοχή, να δώσει στα πράγματα διαφορετική ερμηνεία, να προβάλλει τέλος ένα άλλο ισχυρότερο τάχα ηθικό επιχείρημα, ας είναι φτιαχτό ή αυθαίρετο. Ο ηθικός αυτός οπλισμός μοιάζει να είναι αναγκαίος.

 

Και όμως όλοι μας ξέρουμε πως την πολιτική την κατευθύνει κάτι πολύ διαφορετικό από τα κριτήρια που ρυθμίζουν τη ζωή των ατόμων. Αν το άτομο σε κάθε βήμα του είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τις εκδηλώσεις του και να ελέγχεται από τους διπλανούς τους, και από το κοινωνικό σύνολο, με γνώμονα το ηθικό κριτήριο και τη συναισθηματική αξίωση, η πολιτική, τότε αποκτά την πραγματική της διάσταση, δηλαδή Δημοκρατία και Δημοκρατικό Πολίτευμα.

«ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙΣ ΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΝ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

«ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΚΑΘΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.»


Με βαθύτατο αίσθημα ηθικής ευθύνης και χρέους απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας, οραματίζομαι ένα Καλύτερο Αύριο ένα Αύριο Ισότιμο και Ανθρώπινο για κάθε συμπολίτη μας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σεβασμό στην Ανθρώπινη Ζωή, με σεβασμό στις Αξίες και τα Ιδανικά του Πολιτισμού μας, με σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο μας.

Με Πίστη Σε ένα Καλύτερο Αύριο

 

Μίνα Μπουλέκου
Ποιήτρια

 

Διαβάστηκε 593 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα