ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:14:18μ.μ.
04
Ιανουαρίου

Η Ιταλική φτώχεια έφερε την ανατροπή...- Άρθρο της Παναγιώτας Μπλέτα

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

60%  το ΟΧΙ στην Ιταλία, με σημαντικό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες που έφτασε και αυτό το 60%.

ACABLENDAΑδιαμφισβήτητη η απόφαση του Ιταλικού λαού, που στην πλειοψηφία του είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικών εξουσιών στο ελεγχόμενο από το Βερολίνο κέντρο των Βρυξελλών.
Συντριπτική  λοιπόν η νίκη του Ιταλικού λαού, απέναντι στις δημοκρατικές του ελευθερίες. Κατάλαβε το ύπουλο σχέδιο επιβολής της εργασιακής «μεταρρύθμισης» , καθώς και άλλων κατάπτυστων μέτρων λιτότητας και υπερεξουσιών των πολυεθνικών, που προσπαθεί να επιβάλλει η Ευρωπαική Ένωση, μέσω της κατάργησης της γερουσίας.


Παραιτείται ο Ματέο Ρέντσι, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση και καλά κάνει, γιατί η τόλμη του δεν στάθηκε ικανή να προβάλλει ο ίδιος το ΟΧΙ στους δανειστές της Ιταλικής οικονομίας, που σε αντάλλαγμα γύρευαν την υποδούλωση.


Πανικός στις τράπεζες , τα χρηματιστήρια και την Ευρώπη , καθώς η Ιταλία αποτελεί την Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Οι διεθνείς αγορές παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, ελπίζοντας σε αντικατάσταση του Ρέντσι από κάποιον πιο πιστό στη γραμμή της λιτότητας, όπως ο υπουργός Οικονομικών Πιερ-Κάρλο Πάντοαν.


Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα όμως δίνει  εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον έως σήμερα υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, μέχρι να διενεργηθούν το συντομότερο βουλευτικές εκλογές.


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δηλώνει  έτοιμη  να  εντείνει τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων , προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες είναι πρωταθλήτριες στα κόκκινα δάνεια. Σε σύνολο 990 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων στην ευρωζώνη, τα  286 δισ. ευρώ, τα έχουν οι ιταλικές τράπεζες.


Γιατί, γιατί όμως όλα αυτά…


Γιατί ένας στους τέσσερις Ιταλούς , περίπου το 28,7% του πληθυσμού κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο ISTAT. Με ποια λογική μπορεί να έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει δάνεια. Με καμία. Ούτε τώρα, ούτε πότε…


Γιατί οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαική Ένωση για την καταπολέμηση της φτώχειας, είναι να κάνουν τους Ιταλούς φτωχότερους με τις απίθανες μεταρρυθμίσεις τους, να βυθίζεται η χώρα στο έλλειμμα και  έτσι να υπόκειται στην εκμετάλλευση του δανεισμού.


Το ΟΧΙ όμως της Ιταλίας είναι πολύ μεγάλο για τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης και σύντομα θα μπει στο τραπέζι το θέμα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.


Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν νικητή  με το ισχύον πλειοψηφικό σύστημα, στις επικείμενες εκλογές,  επιδιώκει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Γιατί θεωρεί ότι οι επιπτώσεις της εισόδου στο ευρώ : η απώλεια δυνατότητας αγοράς, η μείωση στις αποδοχές, η μείωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η κοινωνική υποβάθμιση, η ανεργία, αποδείχτηκαν καταστροφικές για την Ιταλική οικονομία και κοινωνία.


Και αυτή η Ευρωκρίση νο2, που θα προκληθεί, δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί, καθώς η Νότια Ευρώπη αργοπεθαίνει από την ανεργία , τα μειωμένα εισοδήματα και συντάξεις, δεδομένα που δημιούργησε η άθλια πολιτική της λιτότητας, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για την οικοδόμηση μιας ριζοσπαστικής στροφής στην πολιτική της Ευρώπης ή αλλιώς την διάλυση της…


Όσο για την προπαγάνδα που χρησιμοποιεί το σύστημα  με την καταστροφολογία , την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών, των ΜΜΕ και άλλων φορέων του κατεστημένου, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη, θα έχει όπως περίτρανα αποδείχτηκε αντίθετο αποτέλεσμα και θα  εξωθεί τη κοινή γνώμη, με μεγαλύτερο πάθος, στην αντισυστημική ψήφο.


Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΑΛΛΙΩΣ…ΑΝΤΕ  ΓΕΙΑ!!!
ΚΑΛΗ  ΠΤΩΧΟ-ΧΡΟΝΙΑ



 

 

 

 

 

 

Παναγιώτα Μπλέτα - Συγγραφέας/Διανοήτρια
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook/Twitter : Panagiota Bletas

Διαβάστηκε 309 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα