Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Φεβρουαρίου

Η Μακεδονία δεν είναι χώρα - συγγνώμη - Άρθρο του George Cyros

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

«Η Μακεδονία δεν είναι χώρα - συγγνώμη»: Τα Σκόπια έξαλλα μετά από πρόταση Γερουσιαστού των ΗΠΑ που υποδηλώνει διαίρεση της επαρχίας.

305048 10150303658671297 594548091 nΟ Δημοκρατικός γερουσιαστής Dana Rohrabacher πρότεινε ότι δεν ήταν μια χώρα, και θα πρέπει να χωριστεί από τους γείτονες, όπως το Κοσσυφοπέδιο και την Βουλγαρία.


Σύμφωνα με Dana Rohrabacher, η δημιουργία της ίδιας της Μακεδονίας ήταν ένα αποτυχημένο έργο και η ατμόσφαιρα είναι ώριμη για μια νέα επαναχάραξη των συνόρων.

 

"Κλίση μου είναι, η Μακεδονία δεν είναι χώρα. Λυπάμαι - δεν είναι μια χώρα,” ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας είπε. Το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus το ανακοίνωσε. "Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από τa scopje θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της Μακεδονίας θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση.

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε όπως λέγοντας από τις βουλγαρικές ειδήσεις BGNES σε μετάφραση από την αλβανική.
 

"Η ιδέα είναι να κρατήσει ζωντανή τη Μακεδονία επειδή κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισα ότι είναι μια ρύθμιση που θα πρέπει να βγει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας", Ο Dana Rohrabacher συνέχισε.


Αλλά ο γερουσιαστής δεν σταμάτησε εκεί. Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού, Dana Rohrabacher είπε ότι έχει "επιρροή σαν υπεύθυνος χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα,  δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων".

 

"Θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες", αναφέρθηκε από Αλβανούς Αγγλικής πηγής ειδήσεων Ocnal όπως λέει.
 

Σχετικά με το θέμα των συνοριακών επαναχάραξης, ο Dana Rohrabacher είπε ότι αυτό θα ήταν ιδανικό να πραγματοποιηθεί με την ειρήνη στα Βαλκάνια. Ο γερουσιαστής πρόσθεσε επίσης ότι δεν φοβάται την Ρωσική επιρροή στην περιοχή των Βαλκανίων.
 

Αυτά τα λόγια οδήγησε σε μια ταχεία απάντηση από τα Σκόπια, των οποίων το υπουργείο Εξωτερικών πήρε το θέμα με την Ουάσιγκτον. "Εξέφρασε τις απόψεις του", ο Dana Rohrabacher αναφέρει η δήλωση, "δημιουργείται τεράστια ανησυχία σχετικά με τη Μακεδονία και την περιοχή. Θα πυροδοτήσει εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές, μεταφέροντάς μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αφαιρέσει επαρκώς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις δηλωμένες θέσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της έναντι της Μακεδονίας και των Βαλκανίων. "

 

 

 

 

 

 

 

 

George Cyros

Αρθρογράφος

Διαβάστηκε 254 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)