ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:52:40μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
11
Μαΐου

Γκρίζες οσμές αναδύουν βρωμοκοπώντας τους μαχαλάδες της ανθρώπινης ψυχής οι πραματευτάδες της πολιτικής μας. Ο καθένας για την πάρτη του ξερνώντας συνεχώς τον εμετικό τους λόγο, προσπαθούν να μας πείσουν για την ανάγκη της κοινωνίας να υποταχθεί στις δικές τους κοσμοθεωρίες ώστε να εξέλθει η πατρίδα από το δύσκολο δρόμο.

kostas kapelouzosΌλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, κι όλοι κατέχουν το μυστικό μιας άλλης ζωής και κοινωνίας ανθρωπινότερης, δημοκρατικότερης, αξιοκρατικότερης… και πάει λέγοντας. Μόλις τους βλέπω στο κουτί –άλλο αυτό, της ηλιθιότητας, πριν καν ανοίξουν το στόμα τους, ξέρω τι φούμαρα θα μας πουν. Σαλιαρίζουν αδιάκοπα βρωμώντας την οθόνη με τα σάλια της αναισθησίας τους. Ύστερα σου λένε κάποιοι απ’ αυτούς πως κινδυνεύουν να τους πάρει στο κυνήγι ο λαός για τα ψεύδη τους.

Τις προάλλες ο εγγονός μου πέντε ετών, με ρώτησε γεμάτος απορία, πως βρε παππού, ξέρεις τι θα πουν οι πολιτικοί μας. Τι να απαντήσεις σ’ ένα νιάνιαρο. Αμ δε, την απάντηση μου την έδωσε μόνος του. Α, ξέρω παππού μου είπε, είναι όλοι τους ψεύτες, αλλά τι ωραία τα λένε ρε παππού! Γιατί δεν κάθονται όλοι μαζί για να σώσουν την πατρίδα με ξαναρώτησε. Εμείς βρε παππού μπορεί να έχουμε διαφορετική γνώμη, αλλά γιατί καθόμαστε στο τραπέζι και βρίσκουμε τη λύση σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού μας. Αυτή την απορία έχω βρε παππού και με συγχωρείς που σε ζάλισα. Πριν του δώσω την απάντηση, έφυγε τρέχοντας.


Όταν πενθούν οι χαραυγές-λογιάστηκε της θλίψης ο τελάλης-δεν έχει αναστημό ο ήλιος. Τούτη την πατρίδα πολιτικοί την σκύλεψαν, την έβγαλαν πόρνη στο παζάρι για να την εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι αφέντες τους. Ε, αυτοί που τους έδωσαν το αξίωμα και το σχήμα… πανάθεμά τους. Γη και ύδωρ δώσανε στους αφεντάδες τους. Όλα τα ξεπούλησαν. Το μόνο που μας απόμεινε είναι ο Παρθενώνας μας. Τώρα τελευταία το σκέφτομαι διαφορετικά το πράμα. Λέω,… μήπως κι αυτόν τον ξεπούλησαν αλλά μας το κρύβουν;


Που ’σαι ρε Λιόντα Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη μαζί με τους υποδέλοιπους να τους πάρετε φαλάγγι μπας και ξεβρομίσει ο τόπος μας.
Ραγίσαν οι βασιλικοί και σπαρταρούνε οι αρμέγκες! Λαλιά ότι έρχεται θαρρείς από κλαμένη πετροπέρδικα που χάρος κυνηγός τη λάβωσε και έρμη την παράτησε στ’ αφούντωτο λιβάδι. Τούτη τη Νύχτα της Λαμπρής μαλώνουνε με τις βροντές τα έλατα. Θρηνούν για το χαμό που έρχεται. Σκλάβοι στους τούρκους είμαστε, μια χούφτα νηστικοί μας ξελεφθέρωσαν. Μα ήρθανε τα ξένα αφεντικά στο σβέρκο μας επάνω και καθήσανε. Να οι Μαυροκορδάτοι κι Κωλέτηδες και πάει από τότε ως τα σήμερα λέγοντας.


Γιουρούσι βρε Λαέ να πάρομε σβάρνα τους επήλυδες που στείρωσαν τη Μήτρα αυτής της γης και μας αφάνησαν. Στυλώστε ολόρθο το κορμί και με ποδάρια αλύγιστα αρπάχτε γιαταγάνια και ξεμπροστιάστε τους.
Ο ποταμός θολός κυλάει τα ύδατα, κύμα πικρό κυματίζει, σε λούτσα λασπερή φεγγάρι παιδεμένο βούλιαξε, μα ο Λαός έδωσε την υπόσχεση. Θα τη σηκώσουμε ψηλά! Πολύ ψηλά!!


Ετούτη την Πατρίδα δεν μας τη χαρίσανε…

 

Κώστας Καπελούζος

Ποιητής- Δημοσιογράφος

Διαβάστηκε 425 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα