ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:33:44μ.μ.
30
Αυγούστου

Αφγανιστάν: Αερογέφυρα με ιατροφαρμακευτικό υλικό δημιούργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

12,5 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού έφθασαν σήμερα στη χώρα.

Αεροπλάνο που μεταφέρει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό προσγειώθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το πρώτο φορτίο που φθάνει στη χώρα από τότε αυτή τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

 

«Έπειτα από ημέρες ακατάπαυστης δουλειάς για την εξεύρεση λύσης, έχω τη χαρά να πω ότι τώρα είμαστε σε θέση να ανεφοδιάσουμε μερικώς τις δομές υγείας στο Αφγανιστάν και να διασφαλίσουμε ότι -επί του παρόντος- οι υποστηριζόμενες από τον ΠΟΥ υπηρεσίες υγείας, μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους», δήλωσε ο Άχμεντ Αλ Μαντχάρι, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

 

Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για την Υγεία είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι το ιατροφαρμακευτικό υλικό πρόκειται να εξαντληθεί σε λίγες ημέρες στο Αφγανιστάν, ανακοινώνοντας ότι ελπίζει να δημιουργηθεί μια αερογέφυρα στη βόρεια πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, με τη βοήθεια των πακιστανικών αρχών.

 

Οι 12,5 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού που έφθασαν σήμερα περιέχουν κιτ για τη θεραπεία τραυμάτων, κιτ πρώτων βοηθειών, αρκετά για να καλυφθούν οι βασικές υγειονομικές ανάγκες 200.000 και πλέον ανθρώπων καθώς και να γίνουν 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις και για την περιποίηση 6.500 ασθενών με τραύματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

 

Το υλικό θα παραδοθεί σε 40 υπηρεσίες υγείας σε 29 επαρχίες σε όλο το Αφγανιστάν, πρόσθεσε.

 

Το αεροπλάνο, το οποίο παρασχέθηκε από την κυβέρνηση του Πακιστάν, πέταξε από το Ντουμπάι στο αεροδρόμιο του Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Ήταν η πρώτη από τις τρεις πτήσεις που προγραμματίζονται με τις Πακιστανικές Διεθνείς Αερογραμμές (PIA) προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικές προμήθειες στο Αφγανιστάν.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα