ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 12:07:23π.μ.

banner468x60

14
Μαρτίου

Αυξάνεται ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές στις μεσογειακές χώρες θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία προειδοποιεί παράλληλα ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται τώρα για την αντιμετώπισή τους δεν θα επαρκούν, αναφέρει το EuraActiv Spain.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, «στατιστικά υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ των πυρκαγιών και των ξηρασιών που σημειώθηκαν το ίδιο καλοκαίρι σε πολλές περιοχές», όπως δήλωσε ο Μάρκο Τούρκο, ερευνητής του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

 

«Επιπλέον, η σχέση μεταξύ ξηρασίας και πυρκαγιάς είναι μεγαλύτερη στις πιο βόρειες περιοχές» της Μεσογείου, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες κλιματικές συνθήκες παίζουν μάλλον μικρό ρόλο με εξαίρεση κάποιες περιοχές.

 

Αυτό σημαίνει ότι η ξηρασία παίζει σημαντικότερο ρόλο στις πιο υγρές και πιο παραγωγικές βόρειες περιοχές απ’ ό,τι στις πιο ξηρές νότιες. Αυτό συμβαίνει διότι η βλάστηση στον Νότο έχει προσαρμοστεί στο να ζει με λιγότερο νερό, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, τις επόμενες δεκαετίες οι βόρειες περιοχές της Μεσογείου θα πληγούν από τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι οι μέθοδοι αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ενδέχεται να αποδειχθούν ξεπερασμένες και ανεπαρκείς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 95 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα