Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Μαΐου

«Αγρίεψε» και η Βραζιλία με τον Μαδούρο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε το σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας του,ο  υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Αλοΐζιο Νούνες

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε προχθές ότι συγκαλεί συντακτική συνέλευση για την κατάρτιση νέου Συντάγματος που θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα του 1999. Όπως τόνισε, θα πρόκειται για μία συντακτική συνέλευση «λαϊκή, των πολιτών και των εργατών», «μία συνέλευση του λαού και όχι των πολιτικών κομμάτων».

 

«Η πρόταση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για σύγκληση συντακτικής συνέλευσης αποτελεί ένα πραξικόπημα. Είναι ακόμη ένα πλήγμα για την δημοκρατία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Ο Νούνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  τόνισε πως τα μέλη της συνέλευσης που θα εκλεγούν από διάφορους τομείς της κοινωνίας θα καταρτίσουν ένα Σύνταγμα «της αρεσκείας» του Μαδούρο.

 

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα απέρριψε το σχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «συνέχιση του πραξικοπήματος του στρατοπέδου του προέδρου κατά του Κοινοβουλίου» και κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)