ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 1:15:31μ.μ.
03
Νοεμβρίου

Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ: «Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με την Τουρκία για τον ρόλο της στην ανάκτηση της Ράκα»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τις συνομιλίες με τη σύμμαχη Τουρκία για τον ρόλο που θα παίξει στην επιχείρηση ανάκτησης της Ράκα, του προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, είπε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ. Οι δηλώσεις του Κάρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ακολουθούν τις δηλώσεις της Τουρκίας πριν από μερικές ημέρες ότι θέλει την επιχείρηση για τη Ράκα να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων της Μοσούλης και της Ασπίδας του Ευφράτη.

«Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τη Τουρκία για τον ρόλο της στην μελλοντική κατάληψη της Ράκα, αλλά τώρα προχωρούμε με την επιχείρησή μας σύμφωνα με το σχέδιο μας», δήλωσε ο Κάρτερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε πως η Ουάσιγκτον αναμένει την επιχείρηση στη Ράκα να συμπέσει εν μέρει με τη μάχη για την ανάκτηση της Μοσούλης, στο Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος.



Στην επιχείρηση της Ράκα θα συμπεριληφθούν και μαχητές της κουρδικής οργάνωσης YPG ως τμήμα των δυνάμεων που θα απομονώσει τη συριακή πόλη που κρατείται από το ΙΚ, σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματικό επικεφαλής των δυνάμεων στο Ιράκ. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η πόλη θα καταληφθεί από τις αραβικές δυνάμεις.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα