ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:33:49π.μ.
02
Νοεμβρίου

Άνετη νίκη του Ντανιέλ Ορτέγα στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής προβλέπει δημοσκόπηση

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα αναμένεται να κερδίσει με άνεση νέα θητεία στο αξίωμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και είναι η τελευταία τα αποτελέσματα της οποίας επιτρέπεται να μεταδοθούν πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας M&R Consultants κατέδειξε ότι το 69,8% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ψηφίσει τον Ορτέγα και το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Σαντινίστα (FSLN), ενώ μόλις το 8,1% απάντησε πως θα ψηφίσει τον υποψήφιο της συντηρητικής αντιπολίτευσης Μαξιμίνο Ροντρίγκες.

 

Άλλο ένα 15,5% των ερωτηθέντων δήλωσε πολιτικά ανεξάρτητο ή δεν θέλησε να απαντήσει, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 26η ως την 29η Οκτωβρίου σε δείγμα 2.000 πολιτών και έχει ποσοστό στατιστικού λάθους ±2,24%.

 

Το ποσοστό του Ορτέγα όπως αποτυπώθηκε σε αυτή την έρευνα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Σε μια δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν σε 65,7%.

 

Ο 70χρονος Ορτέγα, πρώην αντάρτης που είχε κυβερνήσει το 2007, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της οικονομικής του πολιτικής και των κοινωνικών του προγραμμάτων.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα