ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:41:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Νοεμβρίου

Αποκάλυψη Στόλτεμπεργκ: Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τέσσερις μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί που μετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες, ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Οπως δήλωσε ο Γιενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, «οι Τούρκοι στρατιώτες απευθύνθηκαν στις κυβερνήσεις των κρατών που βρίσκονταν, ζητώντας άσυλο» και συμπλήρωσε πως «πάγια τακτική του ΝΑΤΟ είναι να επιτρέπει την αξιολόγηση κάθε αιτήματος στις χώρες αυτές, καθώς κρίνεται ως εθνικό θέμα».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο και κάποιοι άλλοι, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους, απευθύνθηκαν στις γερμανικές αρχές, καθώς βρίσκονταν στις βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πάνω από 400 στρατιωτικοί και υπάλληλοι του ΝΑΤΟ κλήθηκαν να επιστρέψουν στην Άγκυρα, πολλοί εκ των οποίων όμως, δεν το έπραξαν.

 

Η τουρκική κυβέρνηση, με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέλυσε ή απέταξε τουλάχιστον 110.000 μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ενώ 36.000 άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 169 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα