ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:17:16μ.μ.
20
Φεβρουαρίου

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη κοντά σε αρένες ταυρομαχιών στην Κολομβία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Συνολικά 31 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στις αρένες ταυρομαχιών της πρωτεύουσας της Κολομβίας Μπογκοτά, έγινε γνωστό από τις αρχές.

«Δεν υπήρξαν νεκροί» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Φερνάνδο Κρίστο, διορθώνοντας τον προηγούμενο απολογισμό που είχε δώσει, μέσω ενός tweet, ο δήμαρχος της πόλης Ενρίκε Πεναλόσα, όπου γινόταν λόγος για έναν νεκρό.

 

«Καταδικάζουμε την επίθεση με την χρήση εκρηκτικών υλών. Απαράδεκτη προσφυγή στη βία. Η αστυνομία μας ενημερώνει ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί, όχι νεκροί» διευκρίνισε ο υπουργός στο Twitter.

 

Η έκρηξη οφείλεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ενρίκε Πεναλόσα, σε «εκρηκτική ύλη», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για βόμβα, χειροβομβίδα ή κροτίδα.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter, την έκρηξη ως μια «επίθεση εναντίον των αστυνομικών που εγγυώνται την ασφάλεια του Λα Μακαρένα». Σε αυτή τη συνοικία στην καρδιά της Μπογκοτά βρίσκονται οι αρένες Λα Σανταμαρία, όπου επρόκειτο να διεξαχθούν το απόγευμα ταυρομαχίες.

 

Η διοργάνωση των ταυρομαχιών ξεκίνησε εκ νέου τον Ιανουάριο, έπειτα από μια διακοπή τεσσάρων ετών, με την απόφαση να πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων. Η επανέναρξη λειτουργίας του Λα Σανταμαρία την 22α Ιανουαρίου οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων πολεμίων των ταυρομαχιών.

 

Η σημερινή ταυρομαχία δεν ακυρώθηκε και ο δήμαρχος προέτρεψε όλους εκείνους που το επιθυμούν να πάνε «χωρίς να φοβούνται για την ασφάλειά τους».

 

«Οι τρομοκράτες δεν θα μας φοβίσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σύλληψή τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Επιπλέον η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την έκτατη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας στις 15.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθούν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της έρευνας.

 

Το 2012, η δημοτική αρχή της πόλης εκείνη την εποχή απαγόρευσε την χρήση του La Santamaria για τη διοργάνωση ταυρομαχιών προκειμένου να τερματιστούν «τα βασανιστήρια και η σκληρή μεταχείριση των ζώων». Τέσσερα χρόνια αργότερα άνοιξε έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα