ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 6:05:53μ.μ.

banner468x60

23
Ιουνίου

Διακόσιοι νεκροί πρόσφυγες από την πείνα και τις ασθένειες στη Νιγηρία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Περίπου 200 άνθρωποι πέθαναν σε διάστημα ενός μόνο μήνα σε έναν καταυλισμό προσφύγων στον οποίο κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τις ωμότητες των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες που υπάρχουν εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια «ξεπερνούν κάθε φαντασία».

Μια ομάδα των MSF κατάφερε να φτάσει την περασμένη Τρίτη για πρώτη φορά στον καταυλισμό της Μπάμα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της πολιτείας του Μπόρνο, το Μαϊντουγκούρι, και όπου περίπου 24.000 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 15.000 παιδιά, ζουν υπό «καταστροφικές συνθήκες υγιεινής», επισημαίνει επίσης η ΜΚΟ αυτή οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

 

Στα περισσότερα από 800 παιδιά που εξετάστηκαν, περίπου το 19% υπέφερε από σοβαρό και οξύ υποσιτισμό. Δεκαέξι παιδιά βρέθηκαν να κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν και μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο του Μαϊντουγκούρι, προσθέτει η οργάνωση.

 

Η ομάδα των MSF καταμέτρησε επίσης σε ένα κοιμητήριο που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό 1.233 τάφους που φτιάχτηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, οι 480 από τους οποίους ήταν παιδιών.

 

Σε έναν μήνα από τις 23 Μαΐου, τουλάχιστον 188 άνθρωποι πέθαναν στον καταυλισμό, δηλαδή σχεδόν έξι άνθρωποι την ημέρα, κυρίως από διάρροια και αφυδάτωση, επισημαίνει η γαλλική ΜΚΟ.

 

«Οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών ξεπερνούν κάθε φαντασία. Η Μπάμα είναι εν μέρει αποκομμένη από τον κόσμο και όλοι οι κάτοικοι, της πόλης και των περιχώρων της, έχουν συγκεντρωθεί σε αυτόν τον καταυλισμό», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Γάντα Χάτιμ, επικεφαλής της αποστολής του MSF στη Νιγηρία.

 

«Οι εκτοπισμένοι μας μίλησαν για παιδιά που πέθαναν από την πείνα και για νέους τάφους που ανοίγονται καθημερινά. Κάποιες μέρες αυτοί έχουν μετρήσει περισσότερους από 30 θανάτους από την πείνα και τις ασθένειες. Τα ποσοστά αυτά θνησιμότητας δείχνουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, που ξεπερνάει κάθε όριο επείγοντος», πρόσθεσε η υπεύθυνη αυτή της οργάνωσης.

 

Οι αρχές της πολιτείας του Μπόρνο και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ήδη σημάνει συναγερμό για τον υποσιτισμό από τον οποίο υποφέρουν οι εκτοπισμένοι της βορειοανατολικής Νιγηρίας και της περιοχής της λίμνης Τσαντ που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις των ενόπλων ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

 

Στις 15 Ιουνίου, η κυβέρνηση της πολιτείας του Μπόρνο είχε ανακοινώσει ότι μετέφερε από την Μπάμα στην Μαϊντουγκούρι περίπου 700 ανθρώπους που υπέφεραν από υποσιτισμό, στην πλειονότητά τους παιδιά.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 85 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα