ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:58:30π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
24
Μαΐου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός σερ Ρότζερ Μουρ μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο

Ο Άγγλος ηθοποιός, έγινε γνωστός από τον ρόλο του Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος» και μετέπειτα από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα 007.

 

Ο διάσημος ηθοποιός έπαιξε σε επτά κινηματογραφικές ταινίες του James Bond, μεταξύ του 1973 και του 1985.

 

Ο Μουρ σημειώνεται πως εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ είχε εμφανιστεί και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης, Μάβερικ αλλά και στη σειρά The Persuaders.

 

Παράλληλα, ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF και από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους.

 

Το 2008 είχε δημοσιευθεί η αυτοβιογραφία του, ενώ παράλληλα έχει γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

 

Ο σερ Ρότζερ Μουρ έχασε μία «σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο», τονίζεται στην ανακοίνωση για τον θάνατό του.

 

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στο Στόκγουελ του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου του 1927 και ήταν μοναχοπαίδι του αστυνομικού Τζ. Άλφρεντ Μουρ και της Λίλιαν (Λίλυ) Μουρ, το γένος Πόουπ (Pope).

 

Πήγε στο γυμνάσιο του Μπάτερση, αλλά με την εκτόπιση εξαιτίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στάλθηκε στο Χόλσγουόρθυ του Ντέβον. Στη συνέχεια τελείωσε το σχολείο στο γυμνάσιο αρρένων του Dr Challoner στο Άμερσαμ του Μπάκιγχαμσιρ και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, αλλά τελικά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

 

Σε ηλικία 18 ετών, λίγο πριν από το τέλος του πολέμου, ο Μουρ πήγε στρατιώτης και στις 21 Σεπτεμβρίου 1946 προάχθηκε σε ανθυπολοχαγό, φθάνοντας τελικώς μέχρι τον βαθμό του λοχαγού. Ο Μουρ υπηρέτησε διοικώντας ένα μικρό φυλάκιο στην τότε κατεχόμενη Δυτική Γερμανία.

 

Πριν τον στρατό, το 1944-1945, ο Ρότζερ Μουρ είχε προλάβει να σπουδάσει για ένα εξάμηνο στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA), όπου τα δίδακτρά του πληρώνονταν από τον σκηνοθέτη Μπράιαν Ντέσμοντ Χερστ, που αργότερα χρησιμοποίησε τον Μουρ ως έξτρα στην ταινία του Trottie True (1949).

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 243 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα