ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:51:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
06
Ιουλίου

Επίθεση Μέρκελ κατά Τραμπ για την εξωτερική πολιτική

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Πυρά» εξαπέλυσε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που μερικές μόλις ώρες πριν υποδεχτεί τους ηγέτες του G20 στο Αμβούργο καταδίκασε την εξωτερική πολιτική

της αμερικανικής κυβέρνησης και κατηγόρησε τον πλανητάρχη ότι έχει υιοθετήσει μια νοοτροπία «νικητών και ηττημένων» αντί να εστιάζει στη συνεργασία.

 

Η κ. Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με το προεκλογικό υλικό του κόμματός της δεν θεωρεί πλέον τις ΗΠΑ σύμμαχο- αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της G20. Φαίνεται, όμως, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν φοβάται πλέον να… προκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς σχολίασε αρνητικά και τις απόψεις του για το παγκόσμιο εμπόριο και την κλιματική αλλαγή.

 

Από την πρώτη ημέρα της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Τραμπ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο δόγμα «Πρώτα η Αμερική».

 

Η δέσμευσή του αυτή, που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που τον εμπιστεύτηκαν οι Αμερικανοί πολίτες, έχει προκαλέσει δυσφορία στους εταίρους της χώρας. Οι υποστηρικτές του, όμως, τον επαίνεσαν για τις προσπάθειές του να «προστατεύσει» τις δουλειές στις ΗΠΑ.

 

Ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει και η απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

 

«Ως προεδρεύουσα του G20, είναι δική μου δουλειά να διερευνήσω τις πιθανότητες μιας συμφωνίας και να μη συμβάλω σε μια διαδικασία στην οποία επικρατεί η έλλειψη επικοινωνίας» είπε η κ. Μέρκελ στην εφημερίδα Die Zeit. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι οι ηγέτες δεν θα πρέπει να βάλουν τις διαφορές τους κάτω από το τραπέζι.

 

«Ενώ αναζητούμε δυνατότητες συνεργασίες που θα ωφέλιμες για όλους, η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει την παγκοσμιοποίηση ως μια διαδικασία win-win αλλά θεωρεί ότι έχει νικητές και ηττημένους» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, και συνέχισε: «Η Γερμανία θέλει όλοι να επωφεληθούν από την οικονομική πρόοδο αντί για μερικούς λίγους».

 

Την περασμένη εβδομάδα η κ. Μέρκελ είχε υπογραμμίσει ότι όσοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα του κόσμου μπορούν να λυθούν με τον απομονωτισμό κάνει «τεράστιο λάθος». 

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα