ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 2:19:53μ.μ.
24
Φεβρουαρίου

Έρευνες για ραδιενεργή ουσία στο αεροδρόμιο που δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ναμ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ θα «χτενίσουν» μεταξύ άλλων οι αρχές της Μαλαισίας με σκοπό την ανίχνευση «ραδιενεργού υλικού», όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τον νευροτοξικό παράγοντα VX.

«Θα ελέγξουμε όλες τις περιοχές από τις οποίες γνωρίζουμε ότι πέρασαν οι ύποπτοι. Οι ειδικοί από την Υπηρεσία Ελέγχου της Πυρηνικής Ενέργειας θα κάνουν ελέγχους για τον πιθανό εντοπισμό ραδιενεργού υλικού που ίσως παραμένει κάπου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία αναφέρεται σε «ραδιενεργό υλικό» χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

 

Παρενέργειες από τον νευροτοξικό παράγοντα φαίνεται πως είχε και η μία από τις δύο γυναίκες που είναι ύποπτες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.Όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, η γυναίκα έκανε εμετό.

 

Ο συγκεκριμένος νευροτοξικός παράγοντας έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ.

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, πέθανε λίγο μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 13 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία της Μαλαισίας έχει συλλάβει δύο γυναίκες, μία Βιετναμέζα και μία Ινδονήσια, ως ύποπτες για το θανατηφόρο ψεκασμό του VX στο πρόσωπό του.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 191 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα