ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:36:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
03
Ιανουαρίου

Γιλντιρίμ: Παρατείνεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία για άλλους τρεις μήνες

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για ακόμα τρεις μήνες θα συνεχίσει να ζει η Τουρκία, με το τουρκικό κοινοβούλιο να συζητά αυτή την εβδομάδα την παράταση αυτού, σύμφωνα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο όταν θέτει σε εφαρμογή νέους νόμους και να περιορίζει ή να αναστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες όπως εκείνη κρίνει απαραίτητο.

 

Κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, τόνισε πως περιμένει από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα ευθύνεται γι' αυτές τις προμήθειες όπλων.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν να επισκιασθεί αυτή η στρατηγική σύμπραξη (με την Τουρκία) από μια τρομοκρατική οργάνωση», επισήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Η Αγκυρα έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ στη μάχη της εναντίον το Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα