ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:41:56μ.μ.
18
Μαρτίου

Γκάμπριελ: Να επιμείνουν ΗΠΑ και Ε.Ε. στις κυρώσεις σε βάρος τη Ρωσίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν σε ισχύ τις κυρώσεις που επιβάλλουν στη Ρωσία έως ότου υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών που είχαν επιτευχθεί το 2016 στο Μινσκ για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί και πάλι ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους φιλορώσους αυτονομιστές: το Κίεβο αυτό την εβδομάδα διέκοψε τις μεταφορές φορτίων από και προς τις περιοχές των αυτονομιστών, απαιτώντας να επιστρέψουν τον έλεγχο εταιρειών που έχουν δημεύσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Είναι σημαντικό η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να εμφανίσουν ένα ενιαίο μέτωπο και να επιμείνουν στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ωσότου υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», σημείωσε ο Γκάμπριελ σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

 

«Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει αυτή τη συναίνεση και ελπίζω ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

 

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε χθες την πρώτη της συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως εκτιμά τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας και της Γαλλίας στις προσπάθειες να εξευρεθεί μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.

 

Τα θετικά σχόλια του Τραμπ για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πέρυσι είχαν αναστατώσει το Κίεβο, που φοβόταν πως ο ρεπουμπλικάνος θα χαλάρωνε τις κυρώσεις.

 

Η Μέρκελ –η οποία θα ταξιδέψει στη Μόσχα τον Μάιο– είπε στην Ουάσινγκτον ότι εργάζεται για μια «ασφαλή λύση για την Ουκρανία», πρόσθεσε ωστόσο ότι «η σχέση με τη Ρωσία πρέπει να βελτιωθεί επίσης».

 

Η σύρραξη που διαρκεί τρία χρόνια στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή 10.000 και πλέον ανθρώπων.

 

Η Άγγελα Μέρκελ συμπλήρωσε ότι δεν έχει δει την επιθυμητή πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, δεσμευόμενη πως το Βερολίνο θα συνεχίζει να εργάζεται για να εξασφαλίσει την εφαρμογή τους.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα