ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:31:12μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
10
Νοεμβρίου

Η μαύρη εργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πάπα σε Φλωρεντία και Πράτο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Στον άνθρωπο και την εργασία θα επικεντρωθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στις πόλεις της Φλωρεντίας και του Πράτο.


Ο ποντίφικας πρόκειται να συναντηθεί με εργαζόμενους και επιχειρηματίες στην πόλη Πράτο, γνωστή για την υφαντουργική δραστηριότητα, αλλά και για την μαύρη, αδήλωτη εργασία, μεγάλου αριθμού βιοτεχνιών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα των τελευταίων ετών.

 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ό,τι ο Πάπας χαρακτήρισε πρόσφατα «ντροπή» την μαύρη εργασία, προσθέτοντας σε ειδική ακρόαση στο Βατικανό, ότι «η εργασία δεν μπορεί να είναι ένα γρανάζι του παράλογου μηχανισμού που εκμεταλλεύεται δυνάμεις για να πετύχει όλο και μεγαλύτερα κέρδη».

 

Ο ιταλικός τύπος χαρακτηρίζει «ιστορική» την επίσκεψη του Αργεντινού Πάπα στην Φλωρεντία, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ντάριο Ναρτέλλα, κάλεσε τους πολίτες να μεταβούν με τα πόδια στο στάδιο Φράνκι όπου ο Φραγκίσκος θα τελέσει λειτουργία, για να μην δημιουργηθεί πρωτοφανής κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις των δυο βιβλίων Via Crucis (Η οδός του σταυρού), του δημοσιογράφου Τζανλουίτζι Νούτσι, και Avarizia (Απληστία) του Εμιλιάνο Φιττιπάλντι, σχετικά με οικονομική κακοδιαχείριση και υπεξαιρέσεις στο Βατικανό, η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές του Βατικανού έχουν έρθει σε επαφή με εκείνες της Ιταλίας, για να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση περαιτέρω στοιχείων.

 

Σύμφωνα με την «Κορριέρε», υπεύθυνος για τις όλες επαφές με το ιταλικό κράτος είναι ο καρδινάλιος Τζουσέπε Μπετέλο - και εκτός από την αποφυγή νέων αποκαλύψεων ο στόχος της κίνησης αυτής είναι και ο εντοπισμός άλλων ατόμων (εκτός από τον Ισπανό υψηλόβαθμο κληρικό Λούθιο Βαλέχιο Μπάλντα και την στενή του συνεργάτιδα, την Ιταλομαροκινή Φραντσέσκα Ιμμακολάτα Τσαουκί) που μπορεί να συμμετείχαν στην υπεξαίρεση απόρρητων ντοκουμέντων από την Αγία Έδρα.

 

Δεν αποκλείεται, τις ερχόμενες ημέρες, οι αρχές του Βατικανού να αποστείλουν κανονικό αίτημα δικαστικής συνεργασίας στην Ιταλία, με την επισημοποίηση όλων των λεπτομερών αιτημάτων τους.

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα