ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 - 2:17:16π.μ.

banner468x60

13
Μαρτίου

Η Τουρκία ενδέχεται να απαιτήσει βίζα από τους Ευρωπαίους πολίτες

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής

των ενταξιακών διαβουλεύσεων Τουρκίας – ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να εφαρμόσει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες.


Ο υπουργός Μπόζκιρ είπε ότι η πραγματική μεταναστευτική ροή θα είναι όχι από Τουρκία προς Ευρώπη, αλλά από Ευρώπη προς Τουρκίας.


« Ίσως αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε εμείς βίζα για τους Ευρωπαίους. Διότι η πραγματική μεταναστευτική ροή θα είναι όχι από Τουρκία προς Ευρώπη, αλλά από Ευρώπη προς Τουρκία» είπε ο Τούρκος υπουργός αφού υπενθύμισε ότι θα καταργηθεί το καθεστώς θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες τον Ιούνιο μήνα.


Ο Μπόζκιρ που συμμετείχε στην εκπομπή «Γραφείο του Συντάκτη» του πρακτορείου Αναντολού, αναφέρθηκε στη συμφωνία επανεισδοχής και είπε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία θα γίνεται λόγος για επιστροφή στην Τουρκία όχι εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων μεταναστών αλλά μερικών χιλιάδων.


Ο Τούρκος υπουργός διασαφήνισε επίσης ότι η πρόταση που έθεσε η Τουρκία αναφορικά με την επανεισδοχή δεν θα συμπεριλαμβάνει τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στα ελληνικά νησιά αλλά αυτούς που θα εγκατασταθούν στα νησιά έπειτα από τη μεταφορά αυτών από τα νησιά.


Ο Μπόζκιρ αφού είπε ότι δεν μπορούν να δεχτούν μια εικόνα όπως η Ευρώπη να λέει «να πάρω δέκα μηχανικούς, 7 ιατρούς» κατά την αποδοχή δια νόμιμων οδών προσφύγων από την Τουρκία, σημείωσε πως η επιλογή θα γίνει στο πλαίσιο του συστήματος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα