ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Οκτωμβρίου 2021 - 10:06:49μ.μ.

banner468x60

05
Ιουλίου

Η κοινή πρόταση Ρωσίας - Κίνας για την επίλυση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ρωσία και Κίνα, κοινοποίησαν την Τρίτη στη Μόσχα την κοινή τους πρόταση για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο. Με την πρόταση τους, που διατυπώνεται στην κοινή ανακοίνωση

των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, η οποία δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες των δύο υπουργείων, προτρέπουν την Βόρεια Κορέα, με "εκούσια πολιτική απόφαση" να σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να απόσχουν από την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων ευρείας κλίμακας.

 

Παράλληλα Ρωσία και Κίνα, καλούν τις εμπλεκόμενες πλευρές να αρχίσουν συνομιλίες μεταξύ τους, να ορίσουν τις γενικές αρχές που θα διέπουν τις σχέσεις τους, αποκλείοντας τη χρήση ισχύος και τον πόλεμο για την επίλυση της διένεξης, επιλέγοντας την ειρηνική συνύπαρξη και καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου με στόχο την διευθέτηση όλων των ζητημάτων, περιλαμβανομένου και του πυρηνικού ζητήματος.

 

Ρωσία και Κίνα καλούν επίσης την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία τους αυτή, που «ανοίγει έναν πραγματικό δρόμο για την διευθέτηση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Κορεατική Χερσόνησο», όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.

 

Παράλληλα απεύθυναν έκκληση προς την Βόρειο Κορέα να τηρεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα την Τρίτη, μέσω της οποίας κοινοποίησε ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, θεωρώντας την ανακοίνωση αυτή απαράδεκτη, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούν την Βόρεια Κορέα να μην παραβιάζει τις θέσεις των αναφερθέντων ψηφισμάτων.

 

Σύμφωνα με το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης, η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν ότι η εγκατάσταση στην Βορειοανατολική Ασία, συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας THAAD συνιστά σοβαρό πλήγμα στα συμφέροντα που σχετίζονται με την στρατηγική ασφάλεια των περιφερειακών χωρών, περιλαμβανομένων της Ρωσίας και την Κίνας, και δεν συμβάλλουν στο να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, όπως και να στο να διασφαλισθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα