×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Ιουνίου

Η Κούβα «καταγγέλλει» την απόφαση του Τραμπ να σκληρύνει το εμπάργκο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η κυβέρνηση της Κούβας «κατήγγειλε» πριν από λίγο τα μέτρα που αποφάσισε να ληφθούν εναντίον της νήσου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,

κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

 

Η Αβάνα κρίνει ότι η Ουάσινγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση που αναγνώστηκε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

 

Για την κυβέρνηση της Κούβας, τα αμερικανικά «νέα μέτρα για να σφίξει κι άλλο το εμπάργκο» που είχε επιβληθεί το 1962 είναι «καταδικασμένα να αποτύχουν» και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο.

 

Ακόμη, η Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.

 

Μολαταύτα, η Κούβα επανέλαβε ότι έχει τη βούληση να συνεχίσει έναν «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως θέλει τη διμερή «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.

 

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Μαϊάμι ότι ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που είχαν συνάψει ο Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα το 2015.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)