ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:38:36μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Ιανουαρίου

Η ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Κλειστή παραμένει από χθες στις 19:00 ώρα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ,

στο ύψος της Ειδομένης-Γευγελής απ΄όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων.

 

Όπως ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου.

 

Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσαν ότι οι αρμόδιες αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και ζήτησαν από τα Σκόπια να διακόψουν προσωρινά τη διέλευση προσφύγων μέχρι την αποκατάστασή του.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση έχει σταματήσει από τις 7 το απόγευμα με αποτέλεσμα 4 λεωφορεία με πρόσφυγες να αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.

 

Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη. «Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει «δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξει» νωρίς το πρωί.

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα