ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:33:54π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
05
Δεκεμβρίου

Η Τουρκία εκτοξεύει κατασκοπευτικό δορυφόρο -Τι θα ελέγχει, τι εικόνες θα στέλνει

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας, σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τον Göktürk-1, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου.

 

Ο Göktürk-1 θα λαμβάνει φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Γης και στη συνέχεια θα τις στέλνει στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δορυφόρος θα ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Όπως πάντως αναφέρει ο Τουρκικός Τύπος, στόχος του είναι «η στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθήσει σε ζωντανή σύνδεση την εκτόξευση από την Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα και 68 λεπτά μετά ο δορυφόρος θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα