×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Ιανουαρίου

Ιστότοπος φέρνει κοντά τους Σύρους πρόσφυγες και τους Καναδούς

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Μέλη της κοινότητας των Σύρων του Καναδά

που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες που υποδέχεται η χώρα μπορούν να εντοπίζουν τους ανθρώπους αυτούς μέσω ενός ειδικού ιστοτόπου που δημιούργησε η καναδική κυβέρνηση.

 

Μέσω του ιστοτόπου Syrian Family Links οι Καναδοί μπορούν να καταχωρούν συγγενείς τους, πρόσφυγες στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, και να τους φέρνουν σε επαφή με Καναδούς που επιθυμούν να τους βοηθήσουν οικονομικά να μετεγκατασταθούν στην Βόρεια Αμερική.

 

Ο ιστότοπος αυτός, ο πρώτος του είδους, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό για την υποδοχή 25.000 Σύρων προσφύγων

 

Ο ιστότοπος Syrian Family Links αποκαθιστά ένα πρόβλημα στη διαδικασία μετεγκατάστασης: άνθρωποι που επιθυμούν να βοηθήσουν δεν μπορούν να βρουν πρόσφυγες να βοηθήσουν, όπως εξήγησε η Κάρολιν Ντέιβις, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Catholic Crosscultural Services που συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

 

Η κυβέρνηση του Καναδά επιτρέπει την λεγόμενη ιδιωτική χορηγία, σύμφωνα με την οποία απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ανάδοχοι και να καλύπτουν για τη φροντίδα, τη στέγαση και άλλες παροχές στους πρόσφυγες για χρονικό διάστημα ενός έτους.

 

Ο ιστότοπος δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν «δύο κόσμοι που δεν έχουν πολλούς τρόπους να επικοινωνήσουν», ανέφερε η Ντέιβις.

 

«Οι Καναδοί σε όλη της χώρα ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους ευάλωτος Σύρους πρόσφυγες σε μια αληθινά εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο Τζον Μακόλουμ, υπουργός Μετανάστευσης σε ανακοίνωση του.

 

Η κυβέρνηση υπολογίζει πως η δαπάνη ενός ιδιώτη χορηγού θα πρέπει να ανέρχεται σε σχεδόν 13.000 δολάρια Καναδά (περίπου 8.440 ευρώ) ανά πρόσφυγα ή 30.000 δολάρια Καναδά (19.270 ευρώ) για μια πενταμελή οικογένεια.

 

Περισσότερο από το ένα τρίτο των 14.000 Σύρων προσφύγων που ζουν στον Καναδά έχουν υποστηριχθεί με χορηγίες ιδιωτών, σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση.

 

Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στον Καναδά που αναζητούν ένα τρόπο να βοηθήσουν οικονομικά τους πρόσφυγες, δήλωσε η Τζάνετ Ντεντς, εκτελεστική διευθύντρια του Καναδικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Μόντρεαλ.

 

«Καλύπτεται ένα κενό που υπήρχε για καιρό», τόνισε η ίδια.

 

Πάνω από 40.000 Καναδοί υπήκοοι κατάγονται από τη Συρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 178 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)