Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Σεπτεμβρίου

Κορονοϊός – Αυστραλία: Παρατείνεται για έναν μήνα το lockdown στην Καμπέρα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σε καραντίνα από τις 12 Αυγούστου η πρωτεύουσα.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου παρατείνεται το lockdown στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού ενώ ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι εμβολιασμοί.

 

Περίπου 400.000 κάτοικοι της Καμπέρα έχουν κληθεί να παραμένουν στα σπίτια τους από τις 12 Αυγούστου όταν εντοπίστηκε ένα μοναδικό κρούσμα κορονοϊού. Σήμερα υπάρχουν περίπου 250 ενεργά κρούσματα.

 

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Άντριου Μπαρ δήλωσε ότι οι Αρχές επιθυμούν να περιορίσουν την μετάδοση του ιού διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η Καμπέρα θα αποκτήσει «μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων».

 

«Αυτό είναι το ασφαλέστερο μονοπάτι μπροστά μας και θα μας οδηγήσει σε Χριστούγεννα με μεγαλύτερη ασφάλεια, σε μια περίοδο ασφαλέστερων καλοκαιρινών διακοπών και σε ένα ασφαλέστερο 2022», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

 

Αυστραλία: Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εμβολιαστική εκστρατεία στην Αυστραλία έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε καθεστώς lockdown στην πυκνοκατοικημένη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας, που περιλαμβάνει το Σίδνεϊ και την Μελβούρνη, εμβολιάστηκαν.

 

Σχεδόν το 53% των πολιτών άνω των 16 ετών στην περιοχή έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού στην Αυστραλία που αντιμετωπίζει πολλά εστίες κρουσμάτων οφειλόμενες στη μετάλλαξη Delta.

 

Οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί ηγέτες έχουν συμφωνήσει σε έναν εθνικό οδικό χάρτη για το εκ νέου άνοιγμα της χώρας, που θα περιλαμβάνει την σχεδόν πλήρη άρση των ταξιδιωτικών και συνοριακών περιορισμών όταν τα ποσοστά πλήρους εμβολιασμού θα φθάσουν το 70-80%.

 

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περισσότερα από 75.000 κρούσματα και πάνω από 1.100 θανάτους από επιπλοκές της covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)