×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Νοεμβρίου

Μπόκο Χαράμ: Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου αντέδρασε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ λέγοντας ότι «ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε».

«Μην αφήσετε να σας εξαπατήσουν άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ ή όλοι εκείνοι του συνασπισμού που μάχονται κατά των αδερφών μας στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Σεκάου σε ένα ηχητικό μήνυμά του διάρκειας περίπου μίας ώρας που αναρτήθηκε στο YouTube χθες Κυριακή το βράδυ.


«Τελειώσαμε με τον (απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ) Ομπάμα, τώρα θα ξεκινήσουμε με τον Τραμπ», πρόσθεσε ο Σεκάου. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Για εμάς ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε», υπογράμμισε.


Η Μπόκο Χαράμ, που τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, είναι πιο διχασμένη από ποτέ και αποδυναμωμένη.


Το ΙΚ όρισε νέο επκεφαλής της Μπόκο Χαράμ στις αρχές Αυγούστου τον Αμπού Μόσαμπ αλ Μπαρνάουι, γιο του ιδρυτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μοχάμεντ Γιούσουφ.


Η ομάδα του αλ Μπαρνάουι κατήγγειλε τη δεσποτική στάση του Σεκάου, όπως και τη σφαγή μουσουλμάνων αμάχων στη βορειοανατολική Νιγηρία, επισημαίνοντας ότι προτιμά να επικεντρωθεί σε κρατικούς στόχους και χριστιανούς, αλλά και την επέκταση της τζιχάντ.


Στο μήνυμά του ο Σεκάου δικαιολόγησε τον φόνο όλων των μουσουλμάνων που δέχονται να ζουν σε ένα «λαϊκό και δημοκρατικό κράτος» και που δεν έχουν ενταχθεί στη Μπόκο Χαράμ.

 


Πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)