ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 5:34:55μ.μ.
29
Αυγούστου

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι Έλληνες δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική»

Στην ρητορική των προκλήσεων επέστρεψε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην Ανδριανούπολη.

 

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους.

 

Αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σύμφωνα με το Anadolu και αφού κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κυνηγά άδεια όνειρα» πρόσθεσε:

 

«Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες».

 

Ο Χουλουσί Ακάρ φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νησιά του Αιγαίου και στην αποστρατικοποίηση τους. «Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

Μάλιστα ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά συνέχεια κατηγορεί την Τουρκία, αλλά είναι αυτή που αγνοεί τους διεθνείς νόμους. Χαρακτήρισε δε τις ελληνικές διεκδικήσεις «εκτός πραγματικότητας».

 

Αναφορικά με το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου που τίθεται θέμα κυριαρχίας, ο κ. Ακάρ αναφέρει ότι η Τουρκία περιμένει το θέμα να λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων. Πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι 23 νησιά που περιέχονται σε αυτές πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, αυτό δεν ισχύει για τα 16 από αυτά.

 

«Γιατί και εναντίον ποιου είναι εξοπλισμένα αυτά τα νησιά», αναρωτήθηκε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Ακάρ.

 

Φυσικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα και για την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Κατηγόρησε την Αθήνα ότι θέλει να περιορίσει τα διεθνή ύδατα από 48% στο 20%, για να καρπωθεί το 70% του Αιγαίου. Μάλιστα ανέφερε ότι οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν την Τουρκία. “Επιμένουν να κατηγορούν την Τουρκία, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτοί είναι που προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες”, ανάφερε.

 

Και βέβαια δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ ως προβλήματα της Τουρκίας με την ΕΕ.

 

«Πιστεύουν ότι έτσι θα έχουν τις ΗΠΑ και την ΕΕ συνταγμένες πίσω τους και με αυτόν τον τρόπο θα επικρατήσουν. Αυτό είναι λάθος», ανέφερε.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα