Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Ιουλίου

Νέο πρόβλημα στην παραγωγή αεροσκαφών Boeing 787

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Πρόκειται για αεροπλάνα που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στους πελάτες της εταιρείας.

Μερικά από τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner έχουν ένα νέο ζήτημα ποιότητας στην κατασκευή τους, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (13/7) Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ζητώντας από την εταιρεία να το διορθώσει πριν παραδοθούν τα αεροπλάνα.

 

Η FAA επεσήμανε πως το εν λόγω πρόβλημα αυτό εντοπίζεται «κοντά στο ρύγχος συγκεκριμένων αεροσκαφών του τύπου, που βρίσκονται στο απόθεμα αεροσκαφών της Boeing και τα οποία δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της. Το ζήτημα που υπάρχει, εντοπίστηκε στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιθεώρησης συστημάτων στις διαδικασίες παραγωγής της Boeing για το 787, που έχει απαιτήσει η FAA».

 

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων, η Boeing έχει δεσμευτεί για τεχνικές παρεμβάσεις σε αυτά τα αεροσκάφη, πριν από την έναρξη των παραδόσεών τους» τόνισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, μία επανεξέταση δεδομένων «θα καθορίσει αν παρόμοιες τεχνικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και στα 787 που βρίσκονται ήδη σε εμπορική χρήση».

 

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει. Το Reuters αναφέρθηκε πρώτο στο νέο ζήτημα που προέκυψε με την παραγωγή του 787 Dreamliner. Η εταιρία έχει περίπου 100 αεροσκάφη του ίδιου τύπου που δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της, στο απόθεμά της.

 

Η εταιρεία ανέστειλε τις παραδόσεις του 787 στα τέλη Μαΐου, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η FAA σχετικά με την προτεινόμενη μέθοδο επιθεώρησης, ανακοινώνοντας ότι «αναμένει περισσότερα δεδομένα από την Boeing πριν αποφασίσει, αν η λύση, που προτείνει η εταιρία, καλύπτει τους κανονισμούς ασφάλειας».

 

Η FAA τον Μάιο, είχε εκδώσει δύο οδηγίες σχετικά με την καταλληλόλητα πτήσης, προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα που σχετίζονται με τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε υπηρεσία

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)