ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:26:29μ.μ.

banner468x60

03
Φεβρουαρίου

Ο απόηχος της επίσκεψης της Α. Μέρκελ στην Τουρκία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η καγκελάριος της Γερμανίας φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη στάση της και τη στάση ολόκληρης της Ευρώπης, στο θέμα των αιτημάτων έκδοσης πολιτών της, που καταθέτει σε διάφορες πρωτεύουσες η γειτονική χώρα.

Έθεσε τρεις προϋποθέσεις: ελεύθερη αντιπολίτευση, ελεύθερη δικαιοσύνη, ελεύθερη ενημέρωση.

 

Ουσιαστικά πέρασε στον Ερντογάν το μήνυμα ότι αν ο ίδιος θέλει να είναι «σουλτάνος» στην Τουρκία, τότε και η Ευρώπη θα τον αντιμετωπίζει όπως περίπου την... Υψηλή Πύλη. Στο πλαίσιο αυτό, του έθεσε και το πλαίσιο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Με την επίλυση του κυπριακού και την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

 

«Σύμμαχος» της κυρίας Μέρκελ στη συγκεκριμένη στρατηγική είναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. «Αντίπαλος» της τα ανοιχτά μέτωπα του Ερντογάν σε Κουρδιστάν και Συρία, τα οποία ανοίγουν την όρεξη στον πρόεδρο της Τουρκίας για «παιχνίδια» με έναν πιο προβλέψιμο «παίχτη», όπως θεωρείται η Ελλάδα.

 

Συνέχεια προκλήσεων στο Αιγαίο...

 

Σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν εννέα τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

 

Τα τουρκικά μαχητικά, οκτώ από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς, προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

 

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα