ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:31:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
09
Φεβρουαρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κίνας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε επιστολή στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας ότι αναμένει να συνεργαστεί μαζί του «προκειμένου ν' αναπτυχθεί μία εποικοδομητική σχέση συνεργασίας» η οποία θα εξυπηρετεί και τις δύο χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην επιστολή αυτή, ο Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σι, για τη συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε για την προεδρική ορκωμοσία του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε «καλή χρονιά» κι ευημερία στον κινεζικό λαό, με την ευκαιρία της έλευσης της Χρονιάς του Πετεινού, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Την επιστολή δεν σχολίασε άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

 

Οι δύο ηγέτες, δεν έχουν ακόμη μιλήσει προσωπικά από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, ενώ συνομίλησαν τηλεφωνικά αμέσως μετά την προεδρική νίκη του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, είχε γνωστοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι δύο χώρες έχουν «στενή συνεργασία», ενώ το Πεκίνο έχει υποστηρίξει ότι με πνεύμα καλής συνεργασίας μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές στον εμπορικό τομέα.

 

Τι απάντησε η Κίνα

 

Η Κίνα επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έλαβε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις ευχές του για το Νέο Κινεζικό Έτος.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Τραμπ απέστειλε στις 8 Φεβρουαρίου επιστολή στον πρόεδρο Σι, απευθύνοντας στον ίδιο και τον κινεζικό λαό τις ευχές του για τη νέα χρονιά και τη Γιορτή των Φαναριών και λέγοντας ότι ανυπομονεί να εργαστεί με την Κίνα για να αναπτυχθεί η εποικοδομητική σχέση.

 

«Η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της σχέσης με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου.

 

Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την αμερικανική πλευρά για να επεκτείνει τη συνεργασία και να διαχειριστεί τις όποιες διαφορές με γνώμονα τις αρχές της μη σύγκρουσης και μη αντιπαράθεσης, του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, προκειμένου οι διμερείς σχέσεις να αναπτυχθούν με υγιή και σταθερό τρόπο, δήλωσε ο Λου.

 

Ο Λου πρόσθεσε ότι, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος Σι, η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν και οι δύο την ευθύνη να προστατεύσουν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία.

 

«Η συνεργασία είναι η μόνη σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου.

 

Η Γιορτή των Φαναριών, που φέτος πέφτει στις 11 Φεβρουαρίου, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των εορτασμών για το Νέο Κινεζικό Έτος και θεωρείται μια από τις σημαντικές γιορτές για τους Κινέζους.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα