Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Μαρτίου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αγνοεί επιδεικτικά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις και θα ταξιδέψει για Ρότερνταμ και Ζυρίχη

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Την απόφασή του να ταξιδέψει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Ρότερνταμ, όπου έχει προγραμματίσει να μιλήσει σε πολίτες τουρκικής καταγωγής σχετικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρ' ότι ο Ολλανδός ομόλογός του τον ενημέρωσε ότι δεν είναι... ευπρόσδεκτος.

Ο Τσαβούσογλου θα βρίσκεται το Σάββατο (11/3) στο Ρότερνταμ, ακολουθώντας το πρόγραμμά του όπως το έχει χαράξει ευθύς εξ αρχής. Η παρουσία του Τούρκου διπλωμάτη έχει προκαλέσει τον ξεσηκωμό αρκετών αντιδραστικών γκρουπ, ενώ έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα μερικής έξαρσης της ρατσιστικής βίας.

 

Μετά την ομιλία του στο Ρότερνταμ, ο Τσαβούσογλου θα πετάξει την Κυριακή (12/3) στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου θα μιλήσει στους Τούρκους μετανάστες που βρίσκονται εκεί. Οι ελβετικές αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών, παρ' ότι δέχθηκαν αίτημα για την απαγόρευση της ομιλίας του Τσαβούσογλου, έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος ασφαλείας και ότι δεν προκύπτει κάποια σοβαρή δικαιολογία για τη ματαίωση της εκδήλωσης.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)