ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:45:36π.μ.
28
Φεβρουαρίου

ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για κυρώσεις στη Συρία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σχέδιο ψηφίσματος για κυρώσεις στη Συρία, η κυβέρνηση της οποίας κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων, θα τεθεί σήμερα προς ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως θα ασκήσει βέτο σε μια τέτοια κίνηση. Η Μόσχα, σύμμαχος της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει ήδη θέσει βέτο έξι φορές υπέρ της Δαμασκού.

 

Το σχέδιο ψηφίσματος, που προωθούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, θα επιβάλλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος έντεκα Σύρων, κυρίως αξιωματικών του στρατού, και δέκα οργανισμών. Βάσει του κειμένου θα απαγορεύεται επιπλέον η πώληση, παροχή ή μεταφορά στις ένοπλες δυνάμεις και τη συριακή κυβέρνηση ελικοπτέρων και άλλων υλικών.

 

Προηγήθηκε η κοινή έρευνα που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, κι η οποία είχε καταλήξει τον περασμένο Οκτώβριο στο συμπέρασμα ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα το 2014 και το 2015 εναντίον των πόλεων Τελ Μανάς, Κμένας και Σαρμίν.

 

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 ώρα Ελλάδας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 164 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα