ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:52:36π.μ.
16
Μαΐου

Πάνω από 270.000 οι θάνατοι στην Ινδία λόγω κορονοϊού

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 3,6 εκατομμύρια

 

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα (16/5) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.077 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 311.170 κρούσματα του SARS-CoV-2.

 

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος έχει φθάσει τους 270.284 νεκρούς επί συνόλου 24.684.007 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Πολλοί ειδικοί όμως τονίζουν ότι οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.

 

Κι αυτό παρά το ότι μόνο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 24.000 θανάτους και κάπου 2 εκατ. μολύνσεις.

 

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει τα 3,6 εκατομμύρια, κατά τους κυβερνητικούς αριθμούς.

 

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, περίπου 182 εκατ. πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από την 16η Ιανουαρίου. Την 1η Μαΐου η κυβέρνηση ανήγγειλε πως άρχισε ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων άνω των 18 ετών, όμως σε πολλά ομόσπονδα κράτη αυτό δεν έχει συμβεί λόγω της τεράστιας έλλειψης δόσεων.

 

Παρότι η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αποκλείει την επιβολή εθνικού lockdown.

 

Ωστόσο τοπικές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση: στη Δυτική Βεγγάλη από σήμερα επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών για 14 ημέρες.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα