ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020 - 10:36:05μ.μ.

banner468x60

10
Μαρτίου

Πλοία-«φαντάσματα» μεταφέρουν όπλα και μετανάστες στην Ευρώπη -Τι συμβαίνει με τις συσκευές εντοπισμού

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Εκατοντάδες φορτηγά «πλοία φαντάσματα» κλείνουν τις συσκευές εντοπισμού τους και πλησιάζουν ζώνες που ελέγχουν τρομοκράτες προτού εισέλθουν σε ευρωπαϊκά ύδατα κι εκφράζονται φόβοι ότι διακινούν λαθραία ανθρώπους και όπλα στην Ευρώπη, ειδικά στην διαδρομή από την Λιβύη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Windward, μιας ναυτιλιακής εταιρείας αναλύσεων που εδρεύει στο Ισραήλ, συνολικά 2.850 πλοία «εξαφανίστηκαν» διακόπτοντας την εκπομπή σήματος από την τοποθεσία τους προτού εισέλθουν σε ευρωπαϊκά ύδατα το πρώτο δίμηνο του 2017. Εξ’ αυτών τα 40 μπήκαν στην Ευρώπη απ’ τη Λιβύη, αφού πέρασαν κοντά από περιοχές όπου δρουν τζιχαντιστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» και άλλα 20 προέρχονταν απ’ το Λίβανο και τη Συρία, στα χωρικά ύδατα των οποίων έκαναν ύποπτες στάσεις έως και έξι ώρες.

 

Το «κόλπο» αυτό που έφερε στο φως έρευνα των Times εγείρει φόβους κατά πόσον η πλημμελής προστασία των θαλάσσιων συνόρων αφήνει τη Γηραιά Ήπειρο ευάλωτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και προειδοποιούν ότι τρομοκρατικές ομάδες μπορεί να εκμεταλλεύονται τα κενά στην ασφάλεια των θαλασσών για να διακινούν όπλα και ανθρώπους.

 

Στην έρευνα αναφέρεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαδρομή που ακολούθησε ένα ιταλικό τάνκερ απ’ τη Λιβύη προς την Ελλάδα. Το ιταλικό πετρελαιοφόρο έκανε δύο στάσεις : μία κοντά στην Κρήτη και μία κοντά στην κυρίως Ελλάδα, όπου έκλεισε τη συσκευή εντοπισμού του κι έγινε «πλοίο φάντασμα» κοντά σε περιοχές ύποπτες για λαθρεμπόριο ανθρώπων.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 84 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα