ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:17:57μ.μ.
07
Απριλίου

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αμερικανική επίθεση στη Συρία ζητεί η Βολιβία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του είχε γνωστοποιήσει ότι διέταξε τη διεξαγωγή πυραυλικής επίθεσης κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, από την οποία εξαπολύθηκε επίθεση με χημικά όπλα, την Τρίτη.

 

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η απόφασή του εξυπηρετεί καίρια αμερικανικά εθνικά συμφέροντα κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

 

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι τόμαχοκ. «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ».

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι διέταξε μία στοχευμένη στρατιωτική επίθεση σε περιοχή της Συρίας από όπου απογειώθηκαν τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα