ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:03:05μ.μ.
20
Φεβρουαρίου

Σήμα κινδύνου του ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους από τις μάχες της Μοσούλης

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν σήμερα πως είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν περισσότεροι καταυλισμοί για την υποδοχή νέων εκτοπισθέντων μετά την έναρξη από τις ιρακινές δυνάμεις των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές.

«Έχουμε αποδυθεί σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης νότια της Μοσούλης για να δεχθούν τις εκτοπισμένες οικογένειες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Λίζε Γκράντε, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ.

 

«Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι ήδη δύσκολη. Προσπαθούμε να φθάσουμε σε περισσότερα από έξι εκατομμύρια πρόσωπα στο Ιράκ που έχουν ανάγκη για βοήθεια (...) Δεν έχουμε όλους τους πόρους που χρειαζόμαστε», συνέχισε.

 

Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την επίθεση για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αφού ανέκτησαν το ανατολικό τμήμα της πόλης τον Ιανουάριο.

 

Μέχρι τώρα, περίπου 200.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη και τα περίχωρά της, από τους οποίους οι 50.000 έχουν επιστρέψει ήδη στις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από εκείνον που υπολόγιζαν αρχικά οι οργανώσεις παροχής βοήθειας, όμως αναμένουν πως η μάχη για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της πόλης μπορεί να προκαλέσει μαζικό εκτοπισμό του πληθυσμού. Φοβούνται επίσης ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος λιμού για τους περίπου 750.000 κατοίκους.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 191 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα