×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Ιουλίου

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Τερέζα Μέι στο περιθώριο της G20

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι συναντήθηκε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Ο πρόεδρος Σι αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, στην διάσκεψη της G20, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χανγκτσού της Κίνας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην συνάντηση αυτή, προσδιορίστηκε η γενική κατεύθυνση της «Χρυσής Εποχής» στις διμερείς σχέσεις Κίνας-Βρετανίας.

 

Με τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών προωθείται η στρατηγική κι αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά και η ρεαλιστική συνεργασία σε πολλούς τομείς υψηλού επιπέδου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Σι.

 

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 45 χρόνια από την έναρξη του πλαισίου εφαρμογής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε επίπεδο πρεσβευτών, ενώ οι διμερείς σχέσεις έχουν νέες προοπτικές ανάπτυξης, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος Σι επεσήμανε την ανάγκη εδραίωσης των διμερών σχέσεων υπό τη βάση μιας ενισχυμένης εμπιστοσύνης, σε στρατηγικό επίπεδο.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 382 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)