ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:04:18μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Δεκεμβρίου

Συνεχίζεται μετά τη διακοπή η εκκένωση των ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο Χαλέπι

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η εκκένωση των περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι ξανάρχισε αργά χθες το βράδυ έπειτα από τριήμερες καθυστερήσεις, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.

«Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι» είπε στο πρακτορείο Reuters σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι να εγκαταλείψουν την πόλη αναχώρησαν κατά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

 

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχουν ήδη φύγει με προορισμό τα δυτικά του Χαλεπίου, όπου τον έλεγχο έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

 

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το σχέδιο ταυτόχρονης εκκένωσης δύο σιιτικών χωριών κοντά στο Ιντλίμπ, τα οποία πολιορκούνται κυρίως από σουνίτες αντάρτες.

 

Νωρίτερα χθες είχε ανακοινωθεί αναβολή της επιχείρησης μέχρι νεοτέρας μετά την επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείων που είχαν σταλεί για να βοηθήσουν στην εκκένωση. Περίπου είκοσι λεωφορεία ετοιμάζονταν να μπουν στα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από ενόπλους. Ένας από τους οδηγούς έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα