ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:55:05π.μ.
15
Νοεμβρίου

Συντονισμό δράσεων για το προσφυγικό αποφασίζουν οι G20

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα συμφωνήσουν αύριο, Δευτέρα, ότι η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί συντονισμένα,

αναφέρεται στο σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης και η συμφωνία στο θέμα αυτό θεωρείται διπλωματική επιτυχία για την Ευρώπη και την Τουρκία.

 

Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν επίσης πως όλες οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία αναμένεται να φέρει μόνο φέτος στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποδεχόμενες πρόσφυγες και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Η Ευρώπη και η Τουρκία, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ασκούσαν πιέσεις για να αναγνωρίσει η G20 το πρόβλημα ως παγκόσμιο και να βοηθήσει οικονομικά στην αντιμετώπισή του, παρά την αντίθεση της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

 

«Καλούμε όλα τα κράτη να συμβάλουν για να ανταποκριθούμε σ' αυτή την κρίση και να μοιραστούν τα βάρη που συνδέονται μ' αυτή, περιλαμβανομένων της μετεγκατάστασης προσφύγων, άλλων μορφών ανθρωπιστικής αποδοχής, ανθρωπιστικής βοήθειας και προσπαθειων ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες να εξασφαλίσουν τα προς το ζην», αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης που είδε το Ρόιτερς.

 

Το σχέδιο απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη δεκτό από όλους και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

 

Οι ηγέτες της G20 θα συμφωνήσουν επίσης να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τους μετανάτες, όπως έχει ζητηθεί από την Ευρώπη, και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μετανάστευσης, όπως τον πόλεμο στη Συρία, προστίθεται στο σχέδιο απόφασης.

 

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 212 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα