ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:05:06π.μ.
17
Απριλίου

Στάινμαϊερ: Η εκπαίδευση των λιβυκών δυνάμεων από τους Ευρωπαίους μπορεί να ξεκινήσει εκτός της χώρας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η εκπαίδευση των λιβυκών δυνάμεων από τους Ευρωπαίους θα ήταν πιο ρεαλιστικό να διεξαχθεί, στα αρχικά στάδιά της, εκτός της Λιβύης, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανοικοδόμηση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Στάινμαϊερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Μαρκ Ερό επισκέφθηκαν σήμερα την Τρίπολη για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης και για να εκφράσουν την υποστήριξή τους για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ των αντιπάλων οργανώσεων στη χώρα.

 

«Πιστεύω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να πούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση εκτός της Λιβύης, κατά την άποψή μου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια που έχουν οι Ευρωπαίοι. Πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση θα μπορούσε αργότερα να συνεχιστεί στη Λιβύη.

 

Ευρωπαίοι διπλωμάτες επισημαίνουν πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξουν λεπτομερείς συζητήσεις με τη νέα λιβυκή κυβέρνηση ώστε να καθοριστεί τι είδους βοήθεια ζητά η Τρίπολη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα