ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:50:05μ.μ.
18
Μαρτίου

Στην Κίνα έφτασε ο Ρεξ Τίλερσον - Εξοργισμένο το Πεκίνο για τις απαιτήσεις των ΗΠΑ σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον έφτασε σήμερα στην Κίνα.

Την ίδια ώρα το Πεκίνο είναι εξοργισμένο με την απαίτηση να χαλιναγωγήσει τη Βόρεια Κορέα και την Ουάσινγκτον να ζητά διαρκώς περισσότερη δράση για να ελεγχθεί η Πιονγιάνγκ.

 

Χθες Παρασκευή ο Τίλερσον απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως ενδεχόμενη στρατιωτική απάντηση θα πέσει στο τραπέζι εάν η Πιονγιάνγκ κάνει κινήσεις απειλητικές προς τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

 

Στο Πεκίνο, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, είναι πιθανό ο Τιλερσον να θέσει την προοπτική «δευτερευουσών κυρώσεων» στις κινεζικές τράπεζες και άλλες εταιρείες που έχουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα αψηφώντας τις κυρώσεις.

 

Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταλόγισε «πολύ κακή συμπεριφορά» στη Βόρεια Κορέα και κατηγόρησε την Κίνα, μοναδικό μεγάλο σύμμαχο της Πιονγιάνγκ, για αδράνεια στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης σε σχέση με τα οπλικά προγράμματα της χώρας.

 

Ο ιδρυτής της ExxonMobil και χωρίς καμία διπλωματική εμπειρία Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής διπλωματίας και αύριο και με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα