ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:18:01μ.μ.
07
Οκτωβρίου

Στόλτενμπεργκ: Η διένεξη Γαλλίας – ΗΠΑ δεν πρέπει να διχάσει το ΝΑΤΟ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

O γενικός γραμματέας της Συμμαχίας τόνισε πως κατανοεί την απογοήτευση του Παρισιού.

Το δικό του για τη διένεξη ανάμεσα στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον που σημειώνεται εξαιτίας της στρατηγικής σύμπραξης, που συνήφθη ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. «Δεν πρέπει να διχάσει το ΝΑΤΟ» τόνισε.

 

«Κατανοώ την απογοήτευση της Γαλλίας» είπε.

Όμως αυτός ο τύπος της διένεξης δεν πρέπει να προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους της Συμμαχίας ούτε να υπονομεύσει την ισχύ του διατλαντικού δεσμού», διευκρίνισε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, έπειτα από συνεδρίαση στις Βρυξέλλες με τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Διευκρινίσεις για την απέλαση από το ΝΑΤΟ οκτώ μελών της αποστολής της Ρωσίας
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η απέλαση από το ΝΑΤΟ οκτώ μελών της αποστολής της Ρωσίας στη συμμαχία δεν συνδέεται με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, όμως η συμμαχία όφειλε να αντιδράσει εναντίον «των κακόβουλων δραστηριοτήτων» της Ρωσίας.

 

 

Την επομένη της ανακοίνωσης της απέλασης, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη; Τύπου πως οι οκτώ ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών».

 

«Η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, όμως έχουμε δει εδώ και κάποιο καιρό αύξηση της ρωσικής κακόβουλης δραστηριότητας και ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε προσθέτοντας πως οι δραστηριότητες των οκτώ δεν ήταν σύμφωνες με τις διαπιστεύσεις τους.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 53 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα