ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:04:25μ.μ.
26
Μαΐου

Στόλτενμπεργκ: Ωμή η απαίτηση του Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σαφής ως προς την δέσμευσή του στην Συμμαχία και στην βασική αρχή της συλλογικής άμυνας των κρατών μελών της, εκφράζοντας όμως και την «ωμή» απαίτησή του για αύξηση των αμυντικών δαπανών από τις χώρες–μέλη του Οργανισμού, ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά την πρώτη του συνάντηση χθες με τους αρχηγούς κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε ρητά στην δέσμευση των κρατών μελών του Οργανισμού (Άρθρο 5) να θεωρούν οποιαδήποτε «Ένοπλη Επίθεση» προς σύμμαχο κράτος ως επίθεση εναντίον όλων των μελών του και να δρουν αναλόγως.

 

Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε πως ο Τραμπ ήταν «σαφής» και «δήλωσε με έντονο τρόπο» την δέσμευσή του από κοινού στην Συμμαχία και στην βασική αρχή της συλλογικής άμυνας των κρατών μελών της.

 

«Ο Τραμπ ήταν ξεκάθαρος στην δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ. Αλλά ο πρόεδρος Τραμπ ήταν επίσης ξεκάθαρος στο μήνυμα που έστειλε σε όλους τους αρχηγούς των κρατών της Συμμαχίας ότι πρέπει να εκπληρώνουμε την δέσμευση για αύξηση των αμυντικών δαπανών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού.

 

«Εξέφρασε ωμά το μήνυμά του αυτό και έχουμε δει στο παρελθόν τον πρόεδρο Τραμπ να μιλά με αυτή την ευθύτητα», συμπλήρωσε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα