ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:10:44π.μ.
24
Απριλίου

Θετικός σε συνομιλίες με την αντιπολίτευση ο Μαδούρο με φόντο νέες διαδηλώσεις

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Επανάληψη των συνομιλιών με την αντιπολίτευση επιθυμεί τώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ενώ νέα μεγάλη διαδήλωση προγραμματίζεται για σήμερα, ύστερα από τρεις εβδομάδες εκδήλωσης έντονων αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και αναταραχών κατά τις οποίες χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

Ο Μαδούρο εμφανίστηκε, σύμφωνα με το BBC, θετικός και στη διενέργεια τοπικών εκλογών ενώ οι διαδηλωτές ζητούν οι προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη χρονιά να επιταχυνθούν και ο Μαδούρο να απομακρυνθεί από την εξουσία.

 

Οι διαπραγματεύσεις της περασμένης χρονιάς ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατέρρευσαν όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Μαδούρο πως δεν τηρούσε τις συμφωνίες και χρησιμοποιούσε τις συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο.

 

Μιλώντας χθες στο κρατικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Μαδούρο εμφανίστηκε θετικός στην ιδέα διενέργειας δημοτικών και περιφερειακών εκλογών χωρίς να αναφερθεί σε προεδρικές.

 

«Εκλογές, ναι, θέλω εκλογές τώρα» είπε. «Αυτό λέω ως επικεφαλής του κράτους και επικεφαλής της κυβέρνησης».

 

Οι εκλογές για την ανάδειξη των κυβερνητών των πολιτειών επρόκειτο να γίνουν τον περασμένο Δεκέμβριο και οι δημοτικές εκλογές είναι να γίνουν φέτος.

 

Το Σάββατο έγιναν σιωπηλές διαμαρτυρίες με τους διαδηλωτές, ντυμένους στα λευκά, να τιμούν τη μνήμη των περίπου είκοσι ανθρώπων που έπεσαν νεκροί στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

 

Σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών και 700 παραμένουν κρατούμενοι.

 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τη σοβαρή οικονομική κρίση που έχει βυθίσει τη χώρα στις ελλείψεις τροφίμων, βασικών αγαθών και φαρμάκων.

 

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από την απόπειρα του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση ανώτατου Δικαστηρίου να αφαιρέσουν κάποιες εξουσίες από το ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση Κογκρέσο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα