×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15
Ιουνίου

Το Κατάρ πληρώνει 12 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για 36 μαχητικά F-15

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το υπουργείο Άμυνας του αποκλεισμένου Κατάρ ανακοίνωσε ότι το εμιράτο υπέγραψε συμφωνία οικονομικού ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-15.

Η συμφωνία υπογράφτηκε παρά το γεγονός ότι το Κατάρ έχει δεχτεί κριτική από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι το εμιράτο ενισχύει την τρομοκρατία.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ η υλοποίησή της θα αυξήσει την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα μεταξύ των ΗΠΑ και του Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

 

Στο μεταξύ σύο πλοία του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσαν χθες στην Ντόχα για να συμμετάσχουν σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση με το ναυτικό του Κατάρ, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ, QNA.

 

Πρόσφατα τέσσερις μεγάλες αραβικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο διέκοψαν επίσημες σχέσεις με το Κατάρ, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνεργάζεται κρυφά με το Ιράν, θανάσιμο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας.

 

Το Κατάρ όμως φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής με 11.000 στρατιώτες και πάνω από 100 πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)