ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 25 Οκτωμβρίου 2021 - 9:17:48μ.μ.

banner468x60

05
Ιουλίου

To Τόκιο προωθεί με νόμο την απαγόρευση καπνίσματος πριν από τους Ολυμπιακούς

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικε θα πιέσει για την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020,

μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με αυτόν τον τρόπο αψηφά τους πολιτικούς της κεντρικής κυβέρνησης, οι οποίοι απέτυχαν να περάσουν παρόμοιο νόμο αυτήν την άνοιξη.

 

Το Τόκιο κινδυνεύει να είναι μια από τις πιο... ανθυγιεινές πόλεις που έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και χρόνια, αφού οι προσπάθειες για μια εθνική απαγόρευση του καπνίσματος σταμάτησαν στην αντιπολίτευση.

 

Πέραν των πολιτικών, ανάμεσά τους και πολλοί από το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, κατά του νόμου αυτού τάχθηκαν εστιατόρια αλλά και η Japan Tobacco, η οποία το 2015 κατέβαλε στο κράτος 700 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα.

 

Παρόλο που το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει χιλιάδες Ιάπωνες ετησίως, η πρόταση του Υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσε να περάσει σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αυτήν την άνοιξη.

 

Η Κόικε, η οποία πέτυχε μια σαρωτική νίκη επί του κόμματος του Άμπε στις τοπικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στη «Nikkei Shimbun» ότι πλέον ένας νόμος που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους θα μπορούσε να υποβληθεί σύντομα μέχρι το φθινόπωρο, στη συνέλευση, όπου το κόμμα και οι σύμμαχοί της έχουν τώρα μεγάλη πλειοψηφία.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα