ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:49:24π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
06
Ιουνίου

Τρομοκρατία η υπόθεση ομηρίας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τρομοκρατική πράξη ήταν η κατάσταση πολιορκίας διαμερίσματος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις αρχές και μετά τη δήλωση του ΙΚ ότι ο άνδρας ήταν μέλος του.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ. 

 

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο, Γιακούμπ Κάιρε, χθες αφού είχε κρατήσει μια γυναίκα όμηρο μέσα σε ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Κάιρε - ο οποίος είχε απαλλαχθεί από την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί μια στρατιωτική βάση του Σίδνεϊ το 2009 αλλά βρισκόταν ελεύθερος με αναστολή για άλλες κατηγορίες - είχε σκοτώσει με πυροβολισμό έναν άνδρα στον προθάλαμο του κτιρίου όπου βρισκόταν το διαμέρισμα.

 

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση από έναν γνωστό εγκληματία, έναν άνδρα ο οποίος μόνο πρόσφατα είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, είναι ένα συγκλονιστικό και άνανδρο έγκλημα», είπε ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας, Κανμπέρα.

 

«Αποτελεί τρομοκρατική επίθεση και τονίζει την ανάγκη να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, να μην αποτρεπόμεθα, πάντα αψηφώντας την ισλαμιστική τρομοκρατία», είπε.

 

Ο διοικητής της αστυνομίας της περιφέρειας Βικτόρια, Γράχαμ Άστον, είπε ότι η αστυνομία διερευνούσε το συμβάν μετά από την ανάρτηση του πρακτορείου του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, όπου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα