×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15
Ιανουαρίου

2017: Τρία ακροδεξιά… φυντάνια που κινδυνεύουν να γκρεμίσουν την Ευρώπη

Η άνοδος του λαϊκισμού και των ξενοφοβικών αισθημάτων κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη. Το 2017, έτος εκλογών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να αναδείξει σε υψηλά ποσοστά τα ακροδεξιά κόμματα.

Εκλογές στην Ολλανδία


Η Ολλανδία έχει βουλευτικές εκλογές στις 15 Μαρτίου 2017. Ο ακροδεξιός ηγέτης του κόμματος Για την Ελευθερία Geert Wilders είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις εδώ και πολλούς μήνες. Στο πρόγραμμά του υπόσχεται να κάνει δημοψήφισμα για να αποχωρήσει η Ολλανδία από το ευρώ, να κλείσει τα τζαμιά και να εκδιώξει τους μετανάστες από την Ολλανδία.

 


Εκλογές στη Γαλλία


Η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ολλανδία που έχει εκλογές το 2017 είναι η Γαλλία. Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στις 23 Απριλίου και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου φέρεται φαβορί για να περάσει στον πρώτο γύρο. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις, προς το παρόν, την φέρουν να χάνει από τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Η Μαρίν Λεπέν ζητάει δημοψήφισμα ώστε να αποχωρήσει η Γαλλία από το ευρώ. Υπέρμαχος της του συνθήματος «πρώτα το έθνος», η Λεπέν έχει άριστες σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και στηρίζει την επιτυχία της κυρίως στην πολιτική της εναντίον των μεταναστών.

 

Εκλογές στη Γερμανία


Η Γερμανία θα έχει κρίσιμες βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017. Θα είναι η τέταρτη φορά που η Ανγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει την ψήφο των Γερμανών και αναμένεται να έχει αντίπαλο από το σοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας τον νυν αντικαγκελάριό της, τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος είναι η Frauke Petry (AfD) και κερδίζει αυτή τη στιγμή 15% στις δημοσκοπήσεις. Είναι πολύ πιθανή η είσοδος του κόμματός της στην Bundestag και θα είναι η πρώτη φορά που οι λαϊκιστές θα μπουν στη βουλή από το 1945.


Η Πέτρι συντηρεί έναν υψηλών τόνων πολιτικό λόγο κατά των μεταναστών, στοιχηματίζει πάνω στην ανασφάλεια των Γερμανών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και στόχος της είναι η απώθηση των μεταναστών και προσφύγων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)