ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 7:34:08μ.μ.
14
Μαρτίου

Στο σημείο μηδέν οδηγούνται οι σχέσεις της Ευρώπης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ξανά την Ολλανδία με κυρώσεις κατηγορώντας ταυτόχρονα την Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία.

Αναφερόμενος συνεχώς  στα περί «ναζί» εξαιτίας της ολλανδικής απαγόρευσης σε φιέστες παρουσία υπουργών του, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοινώνει μάλιστα ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

«Ντροπή σου» λέει ταυτόχρονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη στήριξη που προσέφερε στην Χάγη.

 

Σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι θα καταστήσει την Ολλανδία υπόλογη και θα επιβάλλει σε βάρος της «όποιες διπλωματικές κυρώσεις διαθέτει».

 

Ανήγγειλε, δε, ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της απαγόρευσης της Ολλανδίας στις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις στο έδαφός της εν όψει του δημοψηφίσματος.

 

Κατηγόρησε την Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt στην Τουρκία Ντενίζ Γιουτζέλ είναι «τρομοκράτης και πράκτορας».

 

«Η καγκελάριος της Γερμανίας τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας. Ντροπή σου. Αυτό σημαίνει ότι κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά» είπε και... πέρασε στον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε: «Εγώ δεν είμαι το αφεντικό. Το αφεντικό στη δική μου χώρα είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έχεις μάθει τι σημαίνει δημοκρατία».

 

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον επιχειρηματιών στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ είχε ταχθεί στο πλευρό της Χάγης μετά τις αναφορές Ερντογάν για Ολλανδία-«ναζιστικό κατάλοιπο» σε συνέχεια ανάλογων αναφορών του κατά της Γερμανίας.

 

Στο μεταξύ τον εναέριο χώρο της για την Ολλανδούς διπλωμάτες κλείνει η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, απαγορεύοντας έτσι την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη Άγκυρα.

 

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Associated Press, η Άγκυρα «παγώνει» τις διπλωματικές της σχέσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία.

 

«Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», συμπλήρωσε, μετά από τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

 

Ο κ. Κουρτουλμούς προειδοποίησε επίσης ότι «εάν χρειαστεί, μπορούμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα